TOBB ÖNCÜLÜĞÜNDE VE ODAMIZ KATKILARIYLA 5. NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BASKAN 1111

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının da katkıları ile 5. Nefes Kredisi Projesi başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "KOBİlerimizin finansmana ulaşmakta yaşadıkları sıkıntılara çözüm sağlayabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde bir proje başlatıldı. Proje kapsamında Odamızın nefes kredisi için finansman karşılığı ayırdığı tutar 3 milyon lira olup, üyelerimize kullandırılmak üzere toplam 30 milyon TL tutarında bir kaynak oluşturulmuştur.

Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 8 banka arasında anlaşma sağlanmıştır. Üyelerimiz yıllık yüzde 17,50 faiz oranı ile ilk 6 ay anapara ve faiz ödemesiz daha sonra 12 ay vadeli, 200.000 TL üst limitli nefes kredisinden yararlanabilecekler.

Krediden yararlanmak isteyen KOBİ statüsündeki üyelerimizin, Odamızdan alacakları "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir" ibareli faaliyet belgesine, banka tarafından istenen diğer evrakları da ekleyerek başvurmaları yeterli olacaktır. Başvuru sonrasında ilgili banka ve Kredi Garanti Fonu KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecek ve değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandırılacaktır" diye konuştu.

NEFES KREDİSİ KULLANIM ŞARTLARI

YÜZDE 25 KAYIP YAŞAYAN İŞLETMELERE VERİLİYOR

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak.

KOBİ'LER 200 BİN LİRAYA KADAR KREDİ KULLANABİLECEK

2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ VE 12 TAKSİT İMKANI

İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.

NEFES KREDİSİ VEREN BANKALAR

Kredi paketine katılım sağlayacak bankalar ise TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank T.A.Ş, Denizbank AŞ olarak belirlendi.

NİTSO ''NİĞDE TAHİNLİSİ'' COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİNİ ALDI

SADE TAHİNLİ LOGO JPG

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) tarafından coğrafi işaretler konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında Niğde yöresine ait çok eski zamanlardan gelen damak tadının vazgeçilmezi ve Ramazan ayında daha fazla tüketilen tahinli pide "Niğde Tahinlisi’’ nin Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde Niğde TSO adına tescil edildiği bildirildi.

Niğde TSO'dan yapılan açıklamada, Niğde’nin yöresel ürünlerinin coğrafi işaretler aracılığıyla tescil edilerek koruma altına alınması ve ekonomik katma değerinin artırılması amacıyla başlatılan coğrafi işaret çalışmalarında hızla yol alındığı ifade edildi.

sevket bey
Açıklamada, konuyla ilgili Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun şu ifadelerine de yer verildi.
"Coğrafi işaret çalışmalarımız uzun soluklu bir çabanın ürünüdür. Ürünlerimizi tescil ettirdikten sonra üretimin yaygınlaştırılması ve ekonomimize en verimli biçimde entegre edilmesi hususu önem kazanıyor. Biz de konunun bütün taraflarıyla bir araya gelerek çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştıracağız.
Böyle ürünleri güvenilir olarak piyasaya lanse etmenin ancak böyle tescille olabildiğini ifade ederek, "Geleneksel metotlarla elde edilen bu ürünler kalite standartlarını yakalayan 'Coğrafi İşaret' ile mümkün olabiliyor. Bu sayede bu ürünler markalaşacak ve rakiplerinden ayrılacak. Dolayısıyla Niğde’nin bu ürünleri markalaştırmasıyla kent bir marka şehir olacak. Bu ürünleri ne kadar arttırırsak kent için ekonomik anlamda fayda tescil etmiş olacağız.
Katırcıoğlu; Oda olarak Niğde Kalsiti coğrafi işaret başvuru sürecimiz de devam etmekte olup önümüzdeki süreçte de Niğde Kalsitini tescil etmiş olacağız. Niğde Tahinlisi coğrafi işaret tescilinin tüm üreticilere ve Niğde halkına hayırlı olmasını dilerim"

Sn. Ünal MANDACI Vefat Etmiştir.

unal mandaci

Odamız; Geçmiş Dönem Meclis Başkanlarından ve Halen Meclis Üyemiz Olan Sn. Ünal MANDACI Vefat Etmiştir. Kendisine Allah’tan Rahmet Yakınlarına ise Başsağlığı Diliyoruz.